Hoeveel weegt een professionele printer?

Home / Non classé / Hoeveel weegt een professionele printer?

Hoeveel weegt een professionele printer?


handgetekende illustratie van een man die een zware printer gebruikt in zijn bedrijf
Sinds de komst van professionele drukkers is er ieder jaar een grote technologische vooruitgang, omdat ze het mogelijk maken om in hoge kwaliteit en tegen betaalbare kosten te printen. Printers zijn tegenwoordig veel geavanceerder geworden. Ze zijn lichter, compacter en hun prestaties zijn hoger. Maar als het om hun gewicht gaat, hoe weet u dan hoe zwaar een professionele printer is? Deze gids geeft u nauwkeurige antwoorden op deze vraag en op al uw vragen over professionele printers.

Het gewicht van een professionele printer bepalen: criteria waarmee u rekening moet houden

Het is essentieel om rekening te houden met bepaalde criteria om het gewicht van een professionele printer te schatten. Bovenal moet rekening worden gehouden met het formaat van de af te drukken documenten. Een A3-formaat zal zwaarder zijn dan een A4-formaat. Vervolgens moet u ook controleren of de printer multifunctioneel is. Een multifunctionele printer zal over het algemeen zwaarder zijn dan een traditionele printer. Vergeet ten slotte niet om rekening te houden met extra functies zoals kleurenafdrukken, wifi-verbinding of zelfs het mobiele herkenningssysteem. Deze extra functies worden vaak geassocieerd met extra gewicht. U moet ook controleren of de printer compatibel is met Mac of pc.

Let bij het kiezen van een professionele printer op het gewicht, dit kan het gebruik van de printer beïnvloeden. Als de printer te zwaar is, kan het lastig zijn deze te verplaatsen of te installeren. Verder is het essentieel om te weten dat het gewicht van de printer kan variëren afhankelijk van extra opties, zoals het aanraakscherm, pigmentinkten voor foto’s, enz.

Een variabel gewicht afhankelijk van de modellen en functies

Over het algemeen kan het gewicht van een professionele printer variëren van 5 kg tot 30 kg, afhankelijk van de modellen en functies. De lichtste printers zijn over het algemeen de kleine printers. Ze wegen ongeveer 5 tot 10 kg en zijn ideaal voor kleine kantoren. De zwaarste printers zijn dat wel professionele printers die u huurt, die tot 30 kg kan wegen. Ze zijn meer geschikt voor grotere kantoren en beschikken over veel extra functies, zoals kleurenafdrukken, wifi, mobiele herkenning, enz.

Er moet ook worden opgemerkt dat het gewicht van een printer kan variëren, afhankelijk van de gebruikte printtechnologie. Een printer die filament gebruikt, zal bijvoorbeeld zwaarder zijn dan een printer die inkt gebruikt. Printers die filament gebruiken (3D-printers) kunnen 15 kg meer wegen, terwijl printers die inkt gebruiken 10 kg minder kunnen wegen

De totale kosten voor de aanschaf en het gebruik van een professionele printer

De totale kosten van een professionele printer omvatten de aankoopprijs, installatiekosten en bedrijfskosten. Wanneer u een professionele printer kiest, moet u rekening houden met deze factoren om de beste prijs-kwaliteitverhouding te bepalen. De prijs van een professionele printer kan variëren afhankelijk van het merk, model en kenmerken. Bovendien zijn sommige printers mogelijk goedgekeurd en vereisen ze een extra vergoeding.

Er moet ook rekening worden gehouden met de exploitatiekosten. Verbruiksartikelen (inkten, toners, cartridges, enz.) kunnen relatief duur zijn. Het is daarom belangrijk om de kosten en prijzen van verbruiksartikelen te vergelijken voordat u een professionele printer kiest. Om dit eenvoudig te vergelijken, kunt u gerust een offerte aanvragen via kopieermachines.be via het aanvraagformulier. Voor een 3D-printer kunnen de bedrijfskosten ook het gebruik van een schaal omvatten om de filamentdichtheid te meten en een kubieke meter om het bestandsverlies tijdens het afdrukken te meten.

De verschillende extrusiesystemen en de voordelen van professionele printers

Nog steeds voor drie dimensies zijn professionele printers verkrijgbaar met twee verschillende extrusiesystemen: Bowden of direct drive. Het Bowden-systeem is het meest voorkomende en goedkopere van de twee systemen. Het directe aandrijfsysteem biedt echter een betere precisie en een hogere printkwaliteit. Het is dus duurder, maar kan een grotere kwaliteit en precisie bieden.

Als we terugkeren naar onze zakelijke printers, weet je dat professionele printers ook veel voordelen bieden. Ze zijn ontworpen om kwaliteitsdocumenten af ​​te drukken met hogere resoluties en hogere snelheden dan traditionele printers. Ze maken ook een grotere verscheidenheid aan kleuren mogelijk en produceren scherpere en levendigere beelden. Professionele printers kunnen ook worden gebruikt om documenten op aanvraag te produceren, wat erg handig kan zijn voor bedrijven.

Concluderend: het gewicht van de printer kan een bepalende factor zijn

U weet nu dat het gewicht van een professionele printer kan variëren, afhankelijk van de modellen en functies. Het is daarom belangrijk om met deze factoren rekening te houden voordat u een printer kiest. Vergeet ook niet rekening te houden met de totale kosten van aanschaf en gebruik van de printer. Professionele printers zijn ontworpen om superieure printkwaliteit te leveren tegen betaalbare kosten, en kunnen een aanwinst zijn voor bedrijven. Maar wat is de beste professionele printer voor uw bedrijf?